follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Saturday, November 10, 2012

"Nasib baik TV3, blh sentuh2 sikit..."

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum...

Bagi sesiapa yang tengok Anugerah Skrin kat TV3 malam tadi, pasti anda perasan ayat di atas kan?!


Tak taulah sama ada si polan bin si polan di atas ni terlepas cakap ke, bergurau tak bertempat ke, atau apa saja niat dia mengeluarkan kenyataan sebegitu, Allah saja yang Maha Mengetahui... Nak bergurau pun, agak la! Hukum hakam Allah jangan nak dipersendakan! Yang buat peraturan tu, bukan TV, tapi Allah!


14 comments:

syakirah izwanie said...

Oh ya, saya perasan pasal ni. Ya Allah, terkejut sangat waktu tu. Adakah maknanya dia suka bersentuhan? Salute to Pierre. Tak henti2 memuji Allah saat dia menerima Anugerah. Mereka tidak sedar gurauan itu terlampau.

Syaheeda Rohiman said...

Dosa kot cakap macam tu. Hukum tetap hukum right? Lagi pun kan, kalau ramai masyarakat bash pun, ade yang sesetengah pihak akan cakap "main2 je. tu pun nak serius" I hate that statements! Nasib baik tak kena petir.

saifudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Ida Mohd Ali said...

no comment ;)

shishi>>shida said...

budi bahasa budaya kita..

EarKix said...

mufti, mengapa kamu tidak tegur dia? Ini sudah mempermainkan hukum Islam

a i m z said...

hukum Allah boleh pulak buat macam tu kan??

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

SuDu Biru said...

hmm..mcm2 ragam ye,btw i follow here :)fell free to c me back :)http://yieweezer5915.blogspot.com/

outbound malang said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

ummiaiman said...

mulut org jahil

ummiaiman said...

salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com