follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Thursday, September 11, 2008

MOSTI NSF Interview

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah yg Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah... Akhirnya selesai jugak interview NSF (Nasional Science Fellowship) ni. Selesai jugaklah my proposal presentation. Mula-mula masuk bilik interview tu, cuak jugak. Senak perut. Tapi bila da start present tu, kira ok da. Da boleh bernafas dgn betul. Kui kui kui...

Masa mula2 dapat call dr MOSTI yg menyatakan saya selected utk interview for the scholarship, semua perasaan bercampur baur. Bukan senang mau dapat inteview ini okeh. Gembira, cuak, takut, kelam kabut... Mau tak kelam kabut, interview 10/09/08 at 2pm, dia inform by calling me at 5pm on 08/09/08! Siap suh bawak dokumen ini, dokumen itu la. Kene ada pengesahan la. Kene prepare slide presentation la! Mana nak g carik tiket bas nak ke KL lg. Adoiiii!!! Mang bekerja keras gak la buat preparation untuk interview ni! Sampai sy tak cukup tido dibuatnya.

Masa nak g carik venue interview tu plak, siap bleh sesat lg kt Putrajaya tuh! Interview diadakan di Hotel Marriot Putrajaya, nama je Hotel Marriot Putrajaya, tp lokasi bkn kt Putrajaya pon. Tu yg jenuh mencarik tuh! Sib bek sempat sampai sblm sesi interview sebelah petang tu start, which is also my session.

Da abih interview ni, kene tunggu lg 2 bulan plak, whether aku dapat atau tak biasiswa ni... Da la menunggu utk dipanggil interview tu, sikit punya lama.. Dalam tempoh 3 bulan. Masa anta borang permohonan bln Jun lepas, mang x terfikir langsung pon that I'll be selected for the interview, tp da rezeki aku. Sangat2 berharap  bleh dpt biasiswa ni! Byk makna biasiswa ni utk saya okeh... Aminnnn...


Saya interview kt bilik Penang ni. Panel2 dlm bilik ni, ok2 sumer. Suka la dgn interview tu sbb my session ni mcm more on discussion to improve my research. Thanks to them la. Yang lawaknya, saya mintak bisnes card panel2 tu, tp dia kata dia tak bleh nak bagi. Tu peraturan. Nak tau nama pon tak bleh. Aiyyok! Malu pon ader gak.. Kui kui kui. Menyesal lak mintak! Bukannya apa, saja nak contact for further advice mengenai my project ini... Bukan mau rasuah suruh luluskan permohonan saya... Owhhh No! No! No! Okeh!


Aisyemen... Bknn selalu boleh masuk hotel manyak2 bintang cam hotel Marriot ni! Aper lagi, posing sana posing sini la aku sblm balik... Tp lastly x brp byk pun gambar aku.. Huhuhu...

Kawasan hotel ni mang sangat luas. Tempat ni combined tiga buah hotel termasuk IOI Resort ni. Ni gambar kt area golf course IOI Resort ni... Time ni rasanya tgh tunggu Emma abis presentation dia. So sy pun pegi la berdetim sebentar dgn abg sy.. Berdetim la sgt.. hahaha... Cuma jln2 di sekitar laman hotel ni saja...

Da selesai da untuk ari ni.. Jom la balik! Nak berbuka puasa lak ni... Time ni kalau balik KL kompom jem jln...


4 comments:

naz said...

salam luna~ sy dpt intbiu mosti tok nsf gak..10 november ni.bley cte ape yg dbincgkn dlm blik intbiu 2 x?? tkt, hepy sume adela ble dpt tau dpr intbiu..
-een-

Luna said...

owhhh.. u r d 1 yg msg me kt FB td kn? dont wory la... just prepare je..

~sYa~ said...

salam luna..kalo x keberatan..boleh x kongsi ape yg ditanya utk interview nsf? kene present proposal je ke? coz saya pon dpt interview ni..so,kalo boleh, bolehla berkongsi ye..thanks

Luna said...

Sya - masa interview sy ri tu, soalan berlegar sekitar my presentation sja. x keluar tajuk pun soalan2 mereka. tp depends on d panels gak.. kalau mereka rasa nak tanya benda lain, dorg tanya gak. Dan tak mustahil soalan mereka adalah, "kenapa kamu layak utk mendapatkan biasiswa ni?!"