follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Wednesday, September 09, 2009

Juadah Berbuka


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Semakin dekat mau balik kampung, selera untuk berbuka semakin kurang... Hari ni, inilah juadah berbuka sy. Air masak is compulsary! Nasik putih dgn "kicap cap ayam" sy (kicap ni tiada dijual di semenanjung, bawak dr sabah okeh..) Sangat2 tidak berselera bila tengok juadah2 yg dijual di kafe. Maybe kerana sudah bosan dgn menu yg sama setiap hari. Sy rindu masakan dari rumah. Biarpun sesimple ini, namun dlm hati kecil ni berkata "Ya Allah, aku bersyukur dgn rezeki mu ini" kerana jauh d seberang sana, mereka mungkin tidak punya makanan untuk berbuka..

Ikan masak pedas, air masak, my fav bandung cincai (since dia buat cincai2 jer, tp sedap) serta sedikit kuih batik n apam kot..

So kawan2 sekalian, kepada sesiapa yang suka membazir semasa berbuka tu, ingat, itu amalan syaitan (biarpun syaitan direjam di bulan Ramadhan, takkan kita pulak yg menggantikan tempatnya di bulan mulia ini kan?). Allah tidak suka itu tau... Ala kadar sudah. Selamat menjamu selera semua.


4 comments:

BaByGirL PooH said...

samalah ngn aku...
selera mo mkn lauk restoran @ bazar berkurang...
adui....
mo mkn lauk umah!!!

[mohamadtahir] [mz] said...

ermm... yg sempoi air 'cincai' tuuu

ahaksss... grrrr trliur jerk :))haha

Hernawati Lahading said...

HCJ, hahahhahaha... tp dia buat manis giler... mmg cincai la..

Hernawati Lahading said...

lempeng, andu na ba giai, sebok jugak ko mau ikut2 ni!