follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Tuesday, June 03, 2008

Flying with Fireflyz


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


It was my first time flying with Fireflyz. I was going to Penang departed from Kuantan with Ida to attend my friend's wedding there. Guess how much it cost??? Only RM46 ma! Murah kan??? Kebetulan dapat harga tiket RM1 time nak booking dulu.. Tats why la dpt murah.. Kalau tak, RM100++ gak!

Tapi pesawat Fireflys ni kecik je la. Masa saya on board tu, seat penumpang ader 52 seat je (based on my seat yg plg belakang sekali). Patut pun hanya untuk penerbangan domestik kt semenanjung ni jer. Ida la yang beriya, excited sangat nak naik flight time ni, sampaikan saya lupa nak scan bag saya masa nak check-in. Malu, tp control cun jer ler... Kui kui kui... Saya pon mau gak rasa naik pesawat ringan ni.

Time fly tu, tgh hujan. Time pesawat ni melalui awan, mang terasa gegarannya. Kalau Boeing macam AirAsia or Airbus cam MAS punya, mang terasa gak, tp tak la kuat sangat...

Waiting for departure...

Perasan tak gambar sungai tu. Sungai Pahang kot, I guess :D

Sudah sampai Penang Airport.. Ayuh kita turun...

Hujan sepoi2 bahasa melanda semasa kami tiba di Penang Airport... Hik3.. I tot harus jalan kaki dr landasan kapal terbang tu kr bangunan terminal, owh rupanya naik bas okeh! Kurang berkesempatan mau snap sana snap sini...


2 comments: