follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Monday, December 20, 2010

CONTEST - Bilangan Paling RAMAI Dalam Satu Gambar by fat+ha+ka

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum & Howdy! bloggers! Selamat pagi dunia! Okeh terus kepada tajuk entri okeh! Saya mau join itu contest... This is my 1st time mau join blogger contest ni. Terikut-ikut adik saya la ni yg juga merupakan blogger tegar! Si Cekgu Irah.

Sebenarnya sudah semalam godek-godek itu contest, hari ini baru terlintas untuk merajinkan diri menyertainya. Ini pun salah satu cara mau merapatkan silaturrahim antara blogger... Haitttt!!!! Baiklah! Tujuan utama bkn utk menang, tapi kalau menang, itu satu nilai tambah buat saya... *wink*

Okeh berikut kandungan contest itu...

Contest - Bilangan Paling RAMAI dalam Satu Gambar by fat+ha+ka


Syarat-Syarat Contest
  1. first, mstila korang ni (blogger) b'wrgangra m'sia only... xkesah sma ada laki ke prmpuan,, korang ley join contest ni...
  2. korang mstila mnjadik follower kpd tuan pnye contest ni dlu... " fathaka "... ley la korang tgok spe pmenang y b'tuah n snang gak tok urusan aku... ;)
  3. korang crikla gambar mne2 yg sesuai, n b'kenaan dgn contest ni,, mne2 gambar yang m'punyai bilangan teramai dlm satu gambar, die lah dianggap pemenang!
  4. buatla entry pasal contest ini.. n suka ati korang la nk cerita pasal gambar korang n sertakan sekali berapa bilangan yg ada dlm gambar tersebut... semuanya akan diadili ;)
  5. gambar tersebut mstilah b'kenaan dengan korang,, bukan la korang ambil dri mne2 sumber2 lain... contohnya (gambar atlet malaysia ke ghuang zhou)
  6. lepas korang da setlle,, korang post kan la link entry korang kat comment bwh ni...
  7. pling pnting,, korang jgn lupa amek banner kt ats ni n pada sidebar blog korang... make sure ok, link kan ke entry contest ni....
  8. tarikh tutup contest ni pada: 1 januari 2011.. segala perubahan tarikh akan dimklumkn segera...
  9. hadiah wang tunai bakal menanti anda... segala urusan wang tunai, akan di "bank in" kn ke akaun pemenang....
  10. segala urusan tersebut,, akan diuruskn personal dgn pihak pemenang... sprti butir2 peribadi n number akaun bank.. (maybank,cimb bank & bsn sahaja)
  11. tag la 3 or lebih mmber2 korang tok sertai contest ni,, lgi rmay lgi bgus... ;)
  12. n last,, sebarang pertnyaan... bley la korang mninggalkan jejak n persoalan dlm comment di bwh ni... syukran ats pnglibatan anda...

Baiklah, setelah digodek2 segala photo album in my lappy, maka sebulat hati (hati bulat ka?!) dan sebulat suara dengan rela hatinya menyerahkan gambar ini utk dimasukkan ke dlm contest ini.

Strength = 73 participants (excluded MB Pahang and those TUDM Kuantan base personnels)
"22-26 May 2009, a four-days expedition, which is being led by the Commanding Officer of the Third Battalion of 505 Regiment, Lt-Col Dato' IR Thong Kok Sing. The team which consist of 73 officers and men were flagged off by Menteri Besar Datuk Seri Adnan Bin Yaakob at the Royal Malaysian Air Force base, Kuantan."

Ini sebagai bukti bahawa saya juga terlibat dalam kejadian dalam gambar di atas okeh!
Mau jugak ensyen dgn Pesawat Charlie milik TUDM itu. :P

Semalam semasa sesi mengodek2 komen entri psl contest ni di blog fat+ha+ka itu, ada la jugak jenguk2 blogger lain yg sudah join contest ni... Daripada gambar-gambar yg mereka pertaruhkan, setakat yg saya lihat semalam, paling ramai adalah 10,000 org utk aktiviti silat cekak hanafi tu. Tapi tak sure la sama ada gambar itu diterima atau tak kerna tajuk contest ini juga sudah terang mengatakan bahawa, "bilangan paling ramai dalam SATU gambar" dan bknnya jumlah peserta yg mengikuti sesuatu aktiviti di dalam gambar itu. Ini pandangan saya saja okeh! Keputusan mutlak adalah di tangan Tuan Penganjur Contets. Hik3!

Saya Tag Ini Orangs

Sekian terima kasih... ;)


2 comments:

fat+ha+ka said...

great! tq bout ur prtcpate.. i'll judge ;)

Luna said...

wokeh!