follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Thursday, August 02, 2012

3 Stories Sandwich (Sandwich 3 Tingkat)

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Selamat menjamu selera berbuka puasa semua readers... Cuma ingin kongsi menu berbuka puasa yang simple tapi cukup mengenyangkan, menyihatkan, nutrisi lengkap dalam satu hidangan. Ada sumber karbohidrat dari roti untuk menggantikan nasi untuk membekalkan tenaga. Ada sayur, ada lauk, tidak berminyak, bla... bla... bla... Dalam satu pinggan.

Waweeee... Meleleh air liur tengok lelehan sos dan mayonis itu...

Saje je bagi nama sandwich 3 tingkat sebab saya guna 3 keping roti sandwich. Keh3... Baiklah, menu ni senang je nak sediakan. Main susun bertingkat-tingkat jer... Okeh, mari tengok susunan bahan-bahan menu di atas... Bermula dari tingkat bawah ke tingkat atas okeh...


  • roti sandwich
  • helaian sayur kobis (boleh gantikan dengan daun salad)
  • daging burger yang digrill menggunakan non-stick pan (ayam/daging ikut suka tekak engkau org)
  • keju keping
  • sos cili dan mayonis
  • roti sandwich
  • helaian sayur kobis (boleh gantikan dengan daun salad)
  • telur mata kerbau
  • sos cili dan mayonis
  • roti sandwich

Daging burger tu saya masak atas non-stick pan untuk mengelakkan penggunaan minyak. Tapi kalau rasa kering sangat, leh buh minyak zaitun sikit. Pastu tabur lada hitam atas daging tuh!

Nak modified untuk tambah menatang lain pun boleh, janji kena dengan tekak engkau orang. Selalunya saya buat dua tingkat je macam gambar kat bawah ni... Tapi mungkin sebab nafsu/lapar, tu yang buat sampai 3 tingkat. Masa nak makan tu, engkau orang nganga la seluas-luasnya. Hahahaha... Serius sangat mengenyangkan!



Jemput makan...


4 comments:

kemey said...

emm sedapnye..tengah lapar ni tapi xde roti nk buat huhuhu=(

Jaa said...

wah, buka posa makan burger 3 tingkat..konfirm kenyang nih...

wak danial said...

memang kecur ayaQ liuQ...

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

meleleh aer liur tgk gmbr 2. .