follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Friday, April 20, 2012

AURAT - MENUTUP atau MEMBALUT?!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum wahai penghulu segala hari... Jumaat begini elok bagi input yang positif buat santapan rohani... Sama-sama kita perbaiki diri. Sama-sama sebarkan kebaikan. Sama-sama dapat manfaatnya. InsyaAllah!



Fesyen tudung menyerupai rahib wanita kristian



Berfesyen itu boleh. Tapi jangan sampai menimbulkan fitnah dan membawa kepada dosa. Fesyen muslimah?! Muslimah sekarang ni dah kebanyakannya jadi mangsa fesyen...


12 comments:

azam said...

:) cubalah menutupi sebaiknya

TV & Anime Addicts said...

2 thumbs up~ nasib ade 2 je ibu jari tangan.. kalo bole nk angkat ibu jari kaki skali.. hahaahha.. saya sbg abg slalu mrh adk prempuan sy kalo sy nmpk die pkai mcm tu.. nk gy mne2, pkai bju kurung je.. cukop.. tp skang bju kurung pn da ade bju kurung yg ikut bentuk bdn.. ape laa org2 skang nih~

cx's said...

muslimah kebanyakkannya jadi mangsa fesyen. cx ad sorunk kwn yg nk pakai tudung gara2 fesyen tudung terkini. bkn gara2 Allah. Allahuakhbar! betulkanlah niat kwnku itu. Amin. btw nice entry :)

AZ Muslimah said...

hye, mmg btol psal aurat ni.. semoga kita same2 dapat menjaga aurat dengan sebaiknya... btw , im done follow u :) follow me back k ,

Ninaaa said...

Terima kasih kerana menegur. Sekurang-kurangnya ini dpt menyedarkan sy. Doakan sy untuk sentiasa berwaspada ketika berpakain.

Cik Amal said...

takut yang part sanggul tuh ~~

nice blog
im follow ur blog

anda ditag
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

Outbound Training di Malang said...

selamat page sahabat,
sedikit berbagi inspirasi pagi ya..

"ketika waktu pagi tiba, jangan menunggu sampai sore. Hiduplah dalam batasan hari ini.
kerahkan seluruh semangat yang ada untuk menjadi yang lebih baik dari hari kemarin.
dan Don't forget sobat! bahwa esok belum pasti memnghampiri kita"

Salam semangat pagi..^^

ditunggu kunjungannya ya di http://www.nolimitadventure.com/

An-Nisa said...

omg..!! so agree with this post..!! thank u so much fo sharing.. :)

Si Matatajam said...

Entry yang menarik sgt. Tq for sharing. Hope visit my site n follow back yea. Komen la apa yg menarik ya

Hanum said...

suka tgk prmpn bertudung, tapi skt ati tgk bila ade yg tak kena kat pmpn tu(bab pakaian)

new entri:lelaki itu, lelaki ini.

Norzatul Nabihah said...

hi..good entry,,btw do follow me..=) http://prettyfairy-blogspot.blogspot.com/

lov_note said...

bgos btol entry ni...sgt2 stuju tp kt lua sana tu lbeh kpd fesyen..

knon mnutup aurat tp xsedar cume membalut shja.. seramnyer..

-ingtn utk diri sndiri juga-