follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Monday, April 16, 2012

Ronda Ronda Sekitar Pusat Bandar Tawau, Sabah

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum...

Okeh, last entry cerita pasal borong amplang di Pasar Tanjung, Tawau. Terlanjur dah keluar gi pusat bandar Tawau, meh la jeling-jeling sikit bandar Tawau ni... Sorry la, tak banyak info yang saya tau pasal bandar Tawau ni... Tengok gambar je la ok. Kot-kot ada yang bakal bertugas di Tawau ni. Bolehlah tarik nafas lega bila tengok gambar-gambar ni yang menunjukkan bandar Tawau ni bukan bandar 'ulu' sebab bandar ni di tepi laut. Huk3!










Boleh tahan gak besar public library Tawau ni...

Bangunan Wisma Persekutuan, Tawau. Bangunan ni kat mana-mana tempat kt Malaysia ni, aku tengok sama patern je semua.

Bandar Tawau ni terletak di pantai timur Sabah (boleh rujuk Google Map okeh). Kalau menggunakan kenderaan darat dari Kota Kinabalu ke Tawau (sama ada menggunakan bas atau drive sendiri), mau naik kematu gak montot sebab kena amik masa sampai 12 jam.

Owh jangan risau, kalau tak nak naik pengangkutan darat, udara pun boleh maaa... Taken only 50 minutes from KKIA or KKIA T2 to Tawau Airport. Tawau ada airport okeh!

Lapangan Terbang Tawau...

Kalau dari Kota Kinabalu, boleh pilih nak naik MAS ke Air Asia... Penerbangan terus dari Kuala Lumpur ke Tawau pun ada jugak. Kalau malas nak transit kat Kota Kinabalu.

Ikut bajet masing-masing... Masa perjalanan sama je...

Okeh, happy sekarang?! So, welcome to Tawau!


12 comments:

Kancil 8349 said...

apasal ndak maklumkan kami...hehehe..selamat datang ke Tawau Luna...berapa hari di sini...

ku-cit said...

wisma persekutuan ni kat semua negeri bentuk dia sama aje kan..

LUNA LANUN said...

Kancil 8349 - ni trip raya puasa thn lepas daaaa... hu3... mlawat kubur arwah kakak di sg balung.

ku-cit - snang org nk cam klu nk cari bgnn ni kt mn2 pn... hik3.

mars enad^^ said...

hai, sy pun org papar.. pendalaman papar.. mandalipau..
nanti bulan 7 ni praktikal dkat pejabat kesihatan kawasan tawau.. heheh
TQ info ^^

kemey said...

bestnye..bile la dapat sampai sana

salwa said...

Tawau best...

Unknown said...

ahaahaha... 12 jam dari kk sampai tawau?... Lambat jgk? Aku dari kk sampai tawau standard 10 jam... Kalu laju, 8jam jah...

LUNA LANUN said...

abis byk btul singgah2nya spjg pjlnan tu...

Anonymous said...

Mslh di telupid tiada psm minyak..kalau org bru mesti x tau lau nak isi minyak di check point bt 32...kalau mau pg tawau enda payah naik d max wira pn sampai jgk....

Almalikamin Almalikamin said...

Rindu'y q ngan tawau ndak sabar mau blik sdh q

Mai Lanun said...

Apa yang best d tawau..

Mai Lanun said...

Huhuu.da masuk area mandalipau ble tahan gak jln dia..