follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Friday, May 25, 2012

Sebab Kenapa Orang Yang MENGUMPAT Perlu DIHARGAI

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Sedikit tazkirah Jumaat sebagai santapan hati. Seperti tajuk di atas, mengapa?! Inilah antara sebabnya:


  1. Bila kita kena umpat, itu maknanya orang tu ingat kita... Hmmmm, terharunya saya...
  2. Orang yang mengumpat sebenarnya orang yang 'baik' sebab dia nak transfer pahala dia pada kita. Alahaiiii susah-susah aje tau...
  3. Orang yang mengumpat adalah penggemar setia kita yang banyak menghabiskan masa memikirkan kesalahan dan kelemahan kita. Jadi secara realitinya, si pengumpat telah mengakui kehebatan kita. Syukur alhamdulillah...
  4. Si pengumpat sebenarnya cemburu dengan kita. Ye ke?! Alahaiiii la engkau...
  5. Si pengumpat nak jadi macam diri kita. Sebab tu dia mengumpat kan?!


18 comments:

Ida Firdausi said...

hahaa.. betul.. betoll.. orang yang mengumpat tu sebab mereka tak ade apa yang kita punya.. kes PHD leteww :)

Shafiq said...

Semua di atas adalah betul.. heheheh

Cik Lia Lomi said...

setuju kelima-lima tu!

Liyaa Mf said...

Ohh! Kena berterima kaseh ni kat org yg mengumpat tu. Hmm banyaknya pengorbanan dorang kat kita. So baek hati okeyyyy! :P

cik najihah said...

nice :)

Syakir Rahman said...

hahahaha...not bad not bad ^__^

Nor Amira said...

i like :) heheh

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

suke3 sangat entry ni... hehehe..mintak izin nak letak lam blog... just for reminder for myself..^^

LUNA LANUN said...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ - ok.. silakan...

Cinta Misteri said...

Setuju!!! Kasi ★★★★★ utk 5 idea bernas

Muz Rileks said...

umpatlah cepat nak transfer pahala banyak2 ne (^_~)

Fatim said...

Aww that is cool,
kalau mcm tu takpyh nk sakit hati dohh

SYOLIHAH ISAHAK said...

Wuahahaha betol! Tiba2 aku ska pula org mngumpt aku. Mari mngumpat aku byk2. Visit my blog http://cikitammanis.blogspot.com

Mah@Mahu said...

Jom joint contest di blog mahamahu hadiah wang tunai dan berbagai barangan lagi untuk 50 org pemenang akan di pilih...

Syakir Rahman said...

ahahaha...yg penting kita jgn wat sbb bnde tuh berdosa.. :p

*zafirah* said...

haha,betul tu betul:)
fira dah follow sini:)jemput la singgah ya?

a i m z said...

Ya Allah... betul tuuu..

mama aryan said...

hmm..betul3