follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Sunday, April 03, 2011

Letak Lauk Dalam Polisterin Caj RM0.20!?

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum selamat berpetang Ahad. Okeh ini kisah tentang makan tengahari sy pkul 11am td. Biasalah time ari ahad camni, ditambah pulak dgn hanya 1 pengusaha makanan yg beroperasi kt KK4 (Kolej Kediaman 4) tu, adeh masak macam tak ikhlas jer. Hujung minggu je, terpaksa la redha dgn makanan yg seciput je mereka masak. Nasib baik g beli lunch sblm jam 12tgh, klu pergi beli after 12pm, alamatnya, kirim salam jer la kt lauk pauk tu. Jawabnya makan nasik dgn kuah jer la.


 Total was RM3.50
  • Nasi putih : RM1.00 (nasik penuh ke, separuh ke, suku ke, harga tetap sama!)
  • Ayam goreng : RM1.50 (bergantung kpd saiz, kepak ni dpt harga RM1.50, klu bhgn dada RM2.00)
  • Tauhu Jepun : RM1.00 (betul ka jugak harganya ni?! Cashier dia tu main letak harga ja!)
  • Sayur tak termasuk dalam menu sbb x bernafsu tgk sayur yg dorg masak tu. Ada 2 jnis saja.
 

Hahahaha... Yang ni baru tampal hari ni sebab semalam masa beli lunch di tempat sama, masih blm wujud lg notis ni! Haishhhhh... Tak tau mau komen apa.

Oklah, mau keluar g makan claypot pulak utk makan malam.


5 comments:

Nur Areefah said...

aik habis tu kena asingkan nasi dengan lauk dalam polisterin tu? :O

latest entry : application facebook umpama susuk (khurafat)

Luna said...

Nur Arifah - rasanya maksud dorg tu, nasik dgn lauk kena letak dlm 1 polisterin. sbb kdg2 budak2 ni selalu tapau nasi dgn sayur 1 polisterin, pastu klu amik ikan/lauk2 yg besar2 tu, dah x muat msuk polisterin yg sama, so letak la dlm polisterin lain. mungkin merugikan pihak pengusaha kafe. tu yg depa caj tu.

datuk seri ifanah mihsah said...

ini adalah pengusaha kafe yang kedekut....ikut cara saya, sound je ...." dah2 kita g bli kedai lain je"..garenti dapat free...saya da try da kat ump...hehe

Luna said...

datuk seri ifanah mihsah - xtau la nk komen apa. dorg nk tgu budak2 ni bangkit buat demonstrasi kot mcm ari tuh kt KK1 dan KK3.

storyfromme said...

bukan la.ni nak jaga environment.say no to polistrene.kat tempat saya da buat da benda ni.kitorang bawak tupperware sendiri nak bungkus.