follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Monday, April 18, 2011

Petua Menghilangkan Tanda Hitam Di Bawah Mata

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Assalamulaikum...

Baiklah! Sedikit info untuk petang ni. Mau berkongsi petua lagi ni. Kali ni tentang petua menghilangkan tanda hitam di bawah mata seperti perkara tajuk di atas.


KAEDAH 1:
  • Sediakan perahan jus lemon dan campurkan dengan air suam.
  • Sapukan ke bahagian bawah mata 2x sehari.


KAEDAH 2:
  • Sapukan sedikit minyak sapi di bawah mata.
  • Biarkan selama 10-15 minit sebelum dibilas.
Petua-petua tersebut sangat simple mimple pimple dimple kan?! Sebaik-baiknya petua ini diamalkan pada waktu malam sebelum masuk tidur. Bangun pagi besoknya baru basuh. Cubalah... InsyaAllah. Mana tau mata kamu blh jadi macam mata burung hantu saya seperti gambar di bawah... Kih3!


Tak boleh letak besar-besar gambar ni. Takut ada yg tokojut nanti! Takut ada yg mimpi  ngeri pulak! Hak3!


8 comments:

Miss Sunshine said...

nak try lah nnti.. tq =)

Adamson said...

haha.. tips ni perlu bagi kat student2 yg duk mentelaah smpai larut mlm.. :-)

.m y z. said...

thank you for the info! trut mgalami mslah ni :(

azwa amani said...

nak try...sebab kalau dah nak exam ni selalu tak ckup tdo pastu jadi mcm panda je mata

Izyan Masri said...

ELOK SANGATLAH NI UNTUK YAN.MATA DAH MACAM KENE PENUMBUK T_T

eton said...

uii.. takut tgk mata tu no.. hehehe

Pycah Abd Rahim said...

wah ! tips menarik :)

btw , dah follow . #194 >.<

fara said...

nk ikut la..comfirm leh jd?:)