follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Wednesday, May 04, 2011

Perkara yang PATUT dan TAK PATUT Kamu Buat Pada Baby

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang 

Assalamualaikum...

Okeh, berikut antara perkara-perkara yang PATUT dan TAK PATUT kamu buat kepada seorang baby. Tak kisah la kamu tu ibu ke, bapak ke, abang ke, kakak ke, mak sedara ke, bapak sedara ke, nenek ke, datuk ke, atau sesiapa saja kepada baby tersebut. Sila ambil perhatian okeh!
Perghhhh ganas giler angkat baby dia camtu. Ingat anak patung ker hape?! Kucing pun angkat anak dia kt tengkuk. Haishhhh.. Kamu semua jgn buat camni okeh!

Hadoihhhh... Berkerut jer muka baby tu!

Hahahahaha... Ni payah ni kalau dapat bapak jurulatih fizikal camni! Dengan baby dia skali nak suh angkat besi tuh!

Ini pertunjukkan akrobatik ka apa?!

Macam siram bunga plak! No! No! No! Jang buat okeh! DIbuatnya lemas baby tu sat lagi.

Woiiiii!!! Agak2 la weiihhh! Kalau ye pun takde makanan langsung, jgnla kasik anak tu mkn kasut!

Ini sah2 otak tak betul ni!

Dibuatnya jatuh peti tv tu hempap pala baby tu, tak ke berkecai?!

Ingat ni drama Desperate Housewives ker?!
Besarlah satg lubang idong anak dia ni!
Besar ni blh jadi penyelam tanpa pakai tangki oksigen ni. Dari kecik lagi dah dilatih tahan nafas dalam air. Haahahahha...

Ermmmmm...

Agak2 la nak check pun.

Ingatkan hamster tadi...
Anak bukan mati sebab kemalangan kereta, tp mati lemas dalam kereta.

Agak-agak apa jadi pas anak dia kuar dari mesin tu?!

Boleh lak nak paksa anak senyum camtu... No! No! No!
Perghhhhh!!! Ni mak bapak mesti kaki botol ni!


No! No! No! Jangan tiru aksi ni okeh!

Agak2 la weh nak bagi makan anak tu!

Ni buat bapak budak yang tak reti nak bangun pagi, blh la buat! Haahahaha...
Pastu masa kt kaunter bayaran, sedang letakkan barang satu2 kt atas conveyor cashier tu, dengan anak dia skali dia g letak.

Boleh pulak g letak dalam laci eh?!

Hahahaha... Kesian baby tu weh!
Bila kehabisan tisu, sila guna air okeh!
Macam massage kt spa  plak.


7 comments:

LOLLAPALOZA said...

ahahaha..lawak la..

zaidah said...

memang ade gambar yang tak masuk akal....tapi itu yang kekadang dilakukan kat baby..

.m y z. said...

hahahahhh kejam gila!

tikin said...

ekeke..nkal la entry ni..ad k patOt p siram bby tu cm pOkok bnga..haha..btw,en3 yg pnuh dgn info wlaupn driku tergelak mse bce en3 ni :)

fiq. said...

hehe, lawak siot, mane dapat ni? haha

NNisa said...

hahaha.
boleh jadikan bahan masa kursus kawin nie.
hehehehe. :)

CheQ ^_^ said...

terbaekkk la entry nie..=)