follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Monday, May 09, 2011

Rahsia Bagaimana Membuatkan TopUp RM10 Tahan Lebih Lama

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM 
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi maha Penyayang

Assalamualaikum...

Menurut kata orang ramai, penggunaan postpaid lebih menjimatkan daripada prepaid. Tapi kali ini, kamu semua, terutamanya pengguna prepaid, mesti terkejut beruk punya la dengan  apa yang bakal saya kongsikan di sini. Percaya tak kamu  bahawa topup RM10 boleh tahan sehingga sebulan tidak kira sebanyak mana pun penggunaannya untuk membuat panggilan suara, video, mms, sms, internet, dan selanjutnya yang berkaitan dengan penggunaan prepaid. 

Mungkin rezeki saya pada hari tu, jumpa la sorang kakak ni, dia ajar cara untuk crossing account, kerana dia bekerja di bahagian System Development sebuah syarikat telekomunikasi negara.

Kekadang tu ada jugak la tolong kawan-kawan terdekat untuk topup, tapi ada upah lerrr.. :P 

Okeh, secara mudahnya meh saya terangkan pada kamu semua, tapi INGAT! Jangan buat LEBIH DARI 3 KALI untuk satu2 nombor tu sebab sistem akan auto detect dan secara automatik boleh batalkan nombor kamu tu.

 Masa pun critical condition jugak okeh! Kamu perlu topup pada pertengahan hujung bulan iaitu 25hb ke atas dalam pukul 3am ke atas, sebab dalam tempoh inilah, sistem akan diselenggara, maka ada loopholes. Kena try and error sampai dapat. Apa yang perlu kamu lakukan adalah seperti arahan di bawah... Baca dulu arahan tu sampai habis dan bagi paham betul2 sebelum buat okeh! Good luck!
  1.  Dapatkan topup RM10. Gesek dan sedia.
  2. Taipkan <**REC10>, kemudian hantar ke 09901
  3. Tunggu balasan sms. Satu serial number 6 digit akan dipaparkan di skrin, salin nombor tersebut okeh!
  4. Taipkan <**REC10> <serial number 6 digit>, hantar ke 09902
  5. Sistem akan hantar balasan berupa "insert your topup number", taipkan nombor topup kamu tu, contoh: <01234567890123> hantar ke 09903
  6. Tunggu sebentar... Sistem akan reply seperti berikut:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

"BANYAK CANTIK MUKA KAU! kAU INGAT NI COMPANY KAU YANG PUNYA?! MASUK TANDAS PUN KENA BAYAR 20SEN TAU! NI KAU NAK TOPUP 10 HENGGET UNTUK PAKAI SEUMUR HIDUP KAU PULAK?!"

Hah, tu la pasal. Saya pun tak sangka mereka akan balas macam tu. Kecik jugak hati saya mula-mula tu. Kadang2 mereka balas lebih 'kesat' dari di atas ni dalam pelbagai bahasa. Boleh menitik air mata bebbb....

Hah, dahlaa... penat pulak buat entri nak mengenakan orang ni! Sebab saya sendiri dah terkena dulu... Hahahahha... Jangan mare okeh!


9 comments:

mcm ni lah said...

keh keh keh,. pakai hot ticket jimat banyak

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

baru nak tanya kalau pakai postpaid mcm mana..hahaha...

Nur Syariza Natasya said...

hahaha~
surprise!!!^^,

Sazali said...

hehehe...entry kenakan org rupanya...

ummirayyan said...

hahhaaa..peno bersemangat saya baca..last2..acik terkene..aduyaii..

pelangi malam said...

huhhuhuh.. :D follow me k.. fitluvlygurl.blogspot.com :)

Terbelog said...

kahkahkah
laju je tekan
ingat betol2

Terbelog said...

kahkahkah
laju je tekan
ingat betol2

Umie Artoqiemie said...

ku berhenti berharap...hampeh ar kau! ahah