follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Thursday, May 19, 2011

Ubat Mati Pucuk, Ubat Keciwa, Macam Macam Boleh Baik!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum... Adeh serius pecah perut bila saya baca iklan ni. Ini betul-betul native Sabah punya bahasa ni! Sapa-sapa yang rasa nak beli ubat ni, siap ada contact number dah tu. Keberkesanannya?! Saya tidak mau jamin apa-apa okeh!


Kalau tak paham, boleh tanya orang Sabah. Huhuhu...


6 comments:

normala_ali said...

hahahha... pelikla skang mcm2 ubat ade.. hehehe

rara pinkmafia said...

heheheheh org yg ada mslh kena singgah blog luna ni.hehehe

LUNA LANUN said...

rara - nak cuba tak?! hahahaha...

UyaRayza said...

hahahaha tak pham pun ape ditulisnyeeee

Luna Biru said...

adeh...ni bukan pure Sabahan nih. Ni mix ngan kaum Bugis di Sabah nih. Aku terbayang orangnya pasti OM a.k.a orang timor. Haha

ANAK TIMORESE SABAH said...

Saudari Luna Biru,

Ternyata apa yg saudari terbayangkan agak meleset kerana orang Timorese tidak menggunapakai bahasa sebegini..ianya lebih kepada org2 dari selatan filipina..dan satu lagi harap saudari tidak menggunakan sebutan OM bagi merujuk org yg berdarah Timorese memandangkan di Sabah ini ianya mempunyai konotasi yg negatif dan lebih bersifat degrading