follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Wednesday, June 29, 2011

Mohon Sebarkan - Gambar Palsu vs Gambar Sebenar Batu Terapung Dalam Peristiwa Isra' Mikraj

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Anda pernah melihat gambar berikut yang didakwa sebagai Batu Terapung yang dikaitkan dengan peristiwa Isra' Mikraj... Ya, saya pernah menerima email mengenai gambar tersebut. Namun menurut satu artikel dalam blog Qhazanah, gambar tersebut ternyata adalah palsu.


Untuk maklumat lanjut mengenai gamabr sahih batu terapung tersebut, bolehlah merujuk kepada entri dalam blog Qhazanah ini... Semoga kita dapat perbetulkan mana-mana yang silap sebelum ini. Wallahua'lam...


7 comments:

cik wan bulat said...

salam,
betul ke palsu??
tau x camner kiter nak tahu yang betol2..?

LUNA LANUN said...

cik wan bulat - rujuk blog Qhazanah yg saya sertakan link kt atas tu utk maklumat lanjut...

ArulchelseA said...

cuak aku... ni pun nak dipalsukan..

[sutera kasih] said...

aaahh..pernah jgk dgr isu ni..byk gmbr dipalsukan..

CikHaniBhulat said...

dah tahu dah ni palsu...jhat sape yg palsu kan

iffah_nadiah said...

macam mane bleh palsu ekk ??

LUNA LANUN said...

iffah - dgn kecanggihan teknologi skrg ni iffah, semua blh dipalsukan... sdgkn gmbr mayat osama laden ari tu pun dipalsukan sampai jd isu...