follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Sunday, July 10, 2011

Bila Nafsu Sudah Memuncak...

BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Bila nafsu nak makan durian tu sudah memuncak, inilah akibatnya...




Durian 3 biji ni, saya belasah sorang! Hahahaha... Bernafsu betul makan masa ni. Tak rasa muak pun. Mungkin kerana saiz durian ni yang kecik, ditambah pula dengan isi yang nipis, tu pasal la tak puas kalau makan sebiji saja

Pada perasaan saya, durian sekarang ni dah macam bukan buahan bermusim dah. Sebab gerai durian kat seberang jalan dekat rumah ni, macam tak pernah berhenti jual durian sepanjang tahun. Kalau dulu, punyalah senak nak simpan mengidam tu nak menunggu musim durian tiba! Haishhhhh... Durian ni tak suntik apa-apa chemical kan nak bagi pokoknya berbuah cepat?! Sekarang macam-macam teknologi pertanian yang ada untuk mempercepatkan tanaman membuahkan hasil dalam kuantiti yang banyak. Last few days ago, dengarnya padi akan dituai 5 kali dalam tempoh dua tahun. Ermmmm... Biarlah teknologi yang ada tu tidak memudaratkan kehidupan kita pada masa akan datang


11 comments:

SoLy SoLicious said...

3 bijik habis seorang, memang bernafsu betol ni...hahaa

saiazuan said...

duri an an an~
nyumy~

pergaulan antara jpj dan mangsa http://eleventx.blogspot.com/2011/07/budi-bahasa-budaya-siapa.html

Cik Asma BLuppy said...

wow!
3 bijik tu.
panas la bdn.

SANDRA AZWAN said...

Errmm, durian....
Sandra suka makan buah nie dengan Pulut with santan!;-P

cik najihah said...

dasat2,,
sedap jugak kalau dapat balun sekali huhu

cik najihah said...

dasat2,,
sedap jugak kalau dapat balun sekali huhu

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

hmm..btl tu,untung org yg suka mkn durian kan..mmg durian skrg tak yah tunggu musim cam dulu lg,bila2 pun ada..

Entri hari ni;
Speechless Sunday|Bila Tudung Jadi Hiasan
Maksimakan Ghairah Seks Dengan Muzik
jom baca!

Shafiq said...

Hehehehe. Memang hantu durian nie.. :-)

damha said...

durian mmg banyak kat penang ni...he333..luna dah lik drp brunei ke...

CikHaniBhulat said...

sakan mkn durian..hani xley mkn durian..bau pon xley...nti fening!!!

Frause said...

datang la ker penang...ada Pesta durian....RM 15 bayar...makan sampai pengsan....Kat USM..