follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Thursday, July 07, 2011

Kenyataan Rasmi Pengarah Operasi Restoran KFC Malaysia Berkaitan Isu Penyebaran Video Pencemaran Makanan oleh Pekerja KFC

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Sebelum ni kecoh mengenai isu pencemaran makanan oleh pekerja KFC yang telah mencalitkan ayam yang telah disalut tepung di tapak kasutnya semasa proses penyediaan makanan di sebuah cawangan restoran makanan segera tersebut, apabila video tersebut dimuatnaik dalam laman Youtube. Setelah isu tersebut sampai kepada pihak pengurusan KFC, berikut jawapan yang diberikan...

Lepas tu, muncul pulak satu lagi video, juga berkaitan dengan pencemaran makanan semasa proses penyediaan makanan oleh pekerja KFC yang mana telah memasukkan air perahan kain buruk ke dalam periuk menggoreng. Yukkkssssss!!!! Ewwwwww... Kembang tekak aku dibuatnya!

Walaupun isu tersebut sudah lama berlalu, namun perbuatan segelintir pihak yang telah memuatnaik semula video-video terbabit ke laman Youtube, telah memberi kesan negatif terhadap imej syarikat makanan segera terkemuka bertaraf dunia tersebut.

Ekoran isu penyebaran semula video tersebut, Pengarah Operasi Restoran KFC Malaysia, En. Mohammad Alwi telah tampil mengeluarkan kenyataan rasmi berikut:

  

Masih kembang lagi tokak den teringatkan video-video tuh!


9 comments:

ZIPPO MILLER said...

lepas ni hanya melintasi KFC hehhehe

Dr. Ben said...

respon yang baik dari KFC. Salute!

Norhisham Nordin said...

jeng jeng jeng... dtg lagi kat sini... huhuhu...

Segmen Simple : Jom Komen Entry Saya

Adam Roslan said...

Bukan semua pekerja macamtu. Sorang saja. Sekarang ni bukan kerja kita nak salahkan KFC atau siapa-siapa.

Kita pangkah dulu kedai kedai tak halal.

UyaRayza said...

nice heheh..gud2

nelly said...

dah tengok video tu .yuckss !

juanita said...

Wah ni entry apa pula...apa2 berkaitan traffic suka juga nak join.

Meh join contest saya

http://www.tetikusrusak.net/contest-aku-mahu-jadi-ratu/

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

nasib baik kfc bkn pilihan aku..hehehe..tapi pbuatan kt dlm video tu mmg tak patut..pihak kfc pun kena selidik kenapa staffnya wat cam tu..mesti ada sebabnya..mgkn jg tak puashati ngan company..

KuNanGKuNanG said...

balas kunjungan&follow blog ni..

sbb video tu habis nama KFC kn?