follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Sunday, July 17, 2011

Petua Agar Rambut Bayi Lebat

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Sebelum saya bercerita lanjut, mari lihat gambar-gambar berikut:











Lebat kan rambut Aisyah ni?! Baru tiga bulan... Ni pun ibu dia dah trim masa umur dua bulan ari tuh. Tu yang pendek lagi tu... Bila tanya ibu dia, apa petua dia dapat rambut Aisyah lebat camni, katanya dia amalkan makan kurma sepanjang mengandungkan si Aisyah ni. Serius sangat lebat rambut dia. Rambut saya pun tak lebat camni. Huk3! Jelessss...

Petua untuk dapat mata bulat dan besar dengan bulu mata yang panjang dan lentik tu pulak, diwarisi dari ibu dia. Huk3! Siapa ada petua lain, bolehlah kongsi dengan saya ye... :)

Owh anyway, gambar terakhir ni lagi la, serius comel! Gambar ni cilok dari Facebook ibu dia. Muka Aisyah yang sangat serius, tak rela dipakaikan reben!




18 comments:

Umedia Network said...

Krew kami semua suka dengan baby tu. Nak jumpa baby tu boleh. hee Comel sangat. :)

LUNA LANUN said...

UN - blh, g je la Kemaman.. hu3!

saiazuan said...

lawa mata dia.. :)

eliyaezlinalias said...

Arrrggghhhh!!!*pingsan* terpana dgn keindahan ciptaan ALLAH~~~

Mama Ida said...

comellllllllllll sgt aisyah... luna, nnt dtg buat photoshot ank2 akk leh? bila2 awk free la... bpe charge by hour or cmner?

abghani said...

kiut miut
dri bilapahatberbunyi-abghani

Syazwan Che Deraman said...

comel gila!!..
suka rambut and mata baby..
nice petua!

schaze zainn said...

wah BOOLATnya mata dia! xP

shining2 gitu! xP

fiq. said...

comel, tp suke baby botak,hikhik

Diana @ bilakukatacinta said...

comey dia...yg nyata,,,mummy dia musti comey+cantek kan???

Marina said...

chumelll..

hamzah ian said...

comelnya budak tu..

cekodok said...

besar gila mata itam dia.....come siot....haqhaqhaq...

n.i.k said...

argh! comeynye :)

n.i.k said...

argh! comeynye ;)

AdaNaz87 said...

comelnya! putih, mata bulat, rambut lebat. ((;

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ehh ehh..comelnyerr..mata bulat...

shawty said...

akak ipar sy plak:
1)time pregnant salu mkn buah delima-lips ank 1st dia(girl) sgt merah..
2)after giving birth, terus taruk susu dia kt bulumata 2nd son-bulu mata lebat+pjg..

macik sy:
1)lukiskan bentuk kening yg cantik pd new baby born pkai isi kelapa yg sudah hangus di bakar (bila dh sejuk la)-kening cousin ktoang cntik sgt!!