follower: jika widget tidak kelihatan, klik 'follow' pada navbar di atas sekali untuk follow.

Wednesday, July 13, 2011

Kurang ajar punya PEREMPUAN!!!!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Ingatkan nak buat entri wordless wednesday... Owhhh, tak sesuai... Tak sabar-sabar nak post ni! Walaupun baru saja tiba di rumah! Walaupun penat letih belum hilang lagi...


Situasi yang berlaku dalam ladies coach komuter petang tadi...


Caitttt.... Betul-betul kurang adab ini negro! Engkau orang bayangkan sajalah, punyalah ramai penumpang yang sedang berdiri dalam coach tu, tapi ini PEREMPUAN dengan senang hatinya, dengan tiada rasa bersalahnya, dengan bangganya, melunjurkan sebelah kakinya sehingga occupy 3 tempat duduk. Kau ingat komuter ini kau yang punya yang kau boleh buat sesuka hati kau?! Ini komuter bukan Ahmad Albab yang punya seorang, kau tau! Semasa mengambil gambar di atas (punyalah susah saya nak tangkap gambar tu sebab takut dia perasan), kebetulan dia sedang membengkokkan kakinya sekejap sebelum melunjurkannya kembali. Sahabat dia sorang, sama keturunan jugak dengan dia, perangai pun sama, duduk bertentangan dengan dia, occupy 2 tempat duduk pulak!

Serius saya sangat marah! Saya mau tegur jugak, tapi tak berani sebab saya seorang saja. Minah negro ni, tengok cam samseng jer, tak pasal-pasal satgi saya lak yang kena lanyak dalam komuter tu. Hukhukhuk. Tapi kalau ada 'orang-orang yang memerlukan' tempat duduk tu, memang saya tegur la, ada jugak la alasan. Nasib baik yang sedang berdiri tu, orang-orang muda saja. Tapi serius panas hati weh!


55 comments:

zie_ira said...

eish kurang ajar nye,, da la dtg negara org kan,, dats y la majoriti kat u ira dari student,,lectrer, pakcik driver bus, pakcik teksi,,makcik2 cleaner sume tak suke dengan international student yg keturunan2 ni,,kurang hajar diorang ni plus suke buat suka2 hati diorang,,susa nak jumpe y baek supan,,

Fadzlina Zaman said...

lempang dier! dasar pendatang lupa diri

senyumSOYA said...

ish~ macam2 la diorang ni... sabar jela.. lain kali bley buat aduan kat polis kat KTM..(^^! sabar ya..

pha is said...

negro warga asing ke?

normala_ali said...

ishk teruk btol negro nie.. xsedar ke dye kt negara orang.. nampak sangat negara dye xde adab.. ishk..ishk..ishk..

LUNA LANUN said...

pha is - x dan nak berkenalan nak tanya asal usul dia... huk3! tak lalu aku...

Zinnirah Humaira said...

lenbih2 lak kan dorang nih, haizzzzz :(

Kite nk bagi topup free nih, singgah yer :D

http://alfredshin.blogspot.com/2011/07/tiba-tiba-je-dah-ada-orang-dapat-gift.html

GaDis BuTtErFLy said...

tue la manusia, especially yg bkn timur, adab berbeza tp bila dh dtg negara org, mmg patot depa prihatin pd aadaab masyarakat kat ctu... pape pon, ceria2 k :)

Alinkiwi said...

mmg biadab!!grrr!!!

cekodok said...

haqhaqhaq..... badan dia berbau kot... tu yang x bg org dok kt dia tuh....

cik najihah said...

hahahah pose cantek punye la minah negro

Shafiq said...

Kurang ajar tu..

Cik Asma BLuppy said...

suke hati mak bapak die je wat mcm tu.
ingt negara dorang agak ni. panas jgk klu CAB tgk pkara ni...hush...

Mama Ida said...

should be tegur jer dia tu.. dh la dtg negara org, buat bruk perangai cm tu lak.. tegur jer, tp tegur elok2 dulu showed that kita ni berbudi bahsa xcm dia yg xpaham tu...

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

dtg tmpt org nk tnjuk samseng..
libas negro ne taw ar ahaha..

mizzkechique said...

mmg pun, spesis diorg ni agak kurang ajar, pnntang kn cuit ckit, naik angin.. pernah kes sy nk solat kat surau, sah2 telekung sy atas sejadah, adala minah negro ni masuk nk solat, terus campak telekung sy ke tepi pdhal sy dh berdiri kt situ.. sooo rude n no manners..

Cik Puan Izan❤ said...

mmg kurang ajar...org hitam mmg terkenal dgn samseng selalu buat pasal...dah la duk negara org pastu nak tunjuk samseng pulak...

Nazra Nazurah said...

ketiak dia mesti busuk...tu yang org x nak dok dekat2...tah hapa2 lah
btw, salam perkenalan, i follow u yeah

eliyaezlinalias said...

najes sungguh pangai dia neh kannnn!

Dhiya Fariza said...

whatda. super biadap.

KuNanGKuNanG said...

ntah pe2 la org camni kan?

klfatit said...

Kurang ajar...kenapa tak tegur atau sepak je

Izzah Haneefa said...

manusia... mcam2lah fiil.

mny said...

kurang ajar negro nie... ini suma samseng... samseng taik minyak...

Stop Chasing Money, Start Chasing Life

N A Z M I E S K I said...

Kesian dia. kat negara dia takde komuter, tu yang smpi Jakun macam nie.

Chempaka Sari said...

eiii jakun tul la die ni..ingat ni kereta api harry potter ke. Bengong hahah

soooooour said...

kita bako!kita bako!

Tanakwagu said...

tak sopan langsung.
tp kenapa ko sensor muka dia? dia tak tau pun muka dia disiarkan.

Bro Framestone said...

masuk blog bro boleh

BRO_MONDAY said...

miss luna lanun : hai...ai datam daro blog bro fremston...adess...giler jahat muka pompuan negro ni..(walopun dah di itam kan) tetap gak ai dapat rasakan kehitaman nye...kalo jumpe lagi kes macam ni, elok dijeritkan kat telinga dia ni...panas je tengok!!! huh!

oja_alia said...

WAHAHAHAA!!kurang di ajar ini perempuan..alorh!

hana said...

wargh..
seronok nye die duduk...
mmg nak rasa pelempang tu..
ish..

♛ Azie Azra ♛ said...

rilex rilex. bior dia bangsa lain. kite bangsa melayu ada adab baik2 kan. hehe. lupakan n semyum :)

Faa Eryna said...

kurang siuman punya negro

Ariff Shah said...

tegur je. kalau gaduh banyak orang lain lagi dalam train.

sW33tdARLiNG said...

kalau saya, tempat yg dia julur kaki tu ler saya akan duduk.. just say "excuse me" then duduk... kenapa yaa kita nak kena takut dlm negara kita sendiri?

Phat said...

niger memang perangai teruk nak2 yg kaki ngisap ..sengal punya org buat mcm harta sendiri

FasiHaH SupiaN said...

len kali cer tegur....tapi pengalaman kawan dgn org2 yg berkulit gini kat kampus, susah sikit kadang2 depa nak dengar teguram....

sayacomel said...

hoho..sabar, sabar. jangan marah-marah..

Adzrien Shoppe said...

ish..ishh.. geram juga. dlm komuter ni kan... tak hormat org lain sungguh

h A n Y S said...

macam dia tak nampak ada yg tgh berdiri..adeh.. -.-'

mas saari said...

memang kurang ajarlah...
kalau saya ada kat situ memang saya pi je duduk kat kaki dia tu, nak tengok camne reaksi dia!

grrrrrrrrrrrr...geramlah!

cik pulau said...

len kali cakap cmni..
excse me.. may i seat here..

kalau tak dengar gak..
aku nak duduk la b*ng*ng...
hahaha

Luqeem™ said...

negro mmg mcm ni..dh lama dh kenal diorng ni..slamat kwn negro sy xde yg mcm ni..

Nizam Ijam said...

hahaha...busuk kot...sebab tu xde org duduk sebelah dia..hehe


” Nizam Ijam Dot Com”

Saiful Bakhtiar said...

lenkali klau tak berani pakatla ngan pengguna yg lain.bole sound ramai2,tentu takut minah gelap tu

eikieyn said...

wah melampau..lebih kurang cam kes yg penah kene dlu..da la ade org tua dok berdiri dpn sorang minah ni..minah tu slamber badak letak bag dea kt seat sbelah..nak tegur pon serba salah..sb dea ade ramai geng..kin plak sorang.. huhu

sabree hussin said...

happy negro tu buat hal suka-suka hati dia dekat malaysia.. malaysia ni kan free country

Fitrihadi said...

Tampal je gambar ni kat coach tu.. biar kena banned terus minah ni senang cita...

BiNtaNg HaTi said...

ishhh2!! tak respect org langsung...takde kesedaran sivik betul la...:(

afzam said...

TERUK BETOL laaa.ish2

FishyFasha said...

lau nak duduk, ckp la "excuse me.." bukan nya die bodo..
atoi...
mana tau, budak2 tu yg xnk duk sebelah dia..

.::: Princess MOMOY :::. said...

betul juga kata cik Fishy Fasha tu
situasi tu berlaku mungkin:

1. cik niggle tu tak ke sekolah so tak tahu cara duduk yang betul dan sopan

2. orang takut nak duduk tepi dia
yela.. kita even kata berbilang bangsa tapi masih juga ada sikap prejudis

shigellazoster said...

dorang tau badan dosan busuuuukkk sebab tu suh ade jarak.. hahhahaha

♥xaturen♥ said...

Salam... singah sini kejap,

macam mana dia bolih terlepas sampai KL ni...?